انکراژها در دو نوع انکراژ ضربهای وانکراژ لرزهای ساخته میشوند. انکراژهای ضربهای بیشتر به منظور متصل نمودن آویز راد به دیوار ها و انکراژهای لرزهای اصولا و بیشتر برای اتصال دادن پایه پروفیل به سازه بتنی یا فولادی به کار گرفته می شود.
انکراژها براساس موارد مورد نیاز ئ همچنین نوع عملکرد، جنس و نوع بار ، بارهای متفاوتی را از قبیل بارهای استاتیکی و یا شبه استاتیکی میشود که تحمل نماید.
.
همه ای بارهایی که به سازه و بافت سازها وارد می شود، باید در طراحی انکراژ مد نظر قرار داده شود.
این بارها میشود شامل وزن بخش های سازه ساختمان و تجهیزاتی که به شکل ثابت نصب گردد و یا بارهای تشکیل شده از وزش باد، بارش برف، زلزله و یا تجهیزات و ماشینآلات در حال کار باشند.
.
دفتر مرکزی: 02136256775
آقای حیدری: 31 90 296 0912
خانم هزاوه: 24 90 649 0902
.
به شکل کلی از شیوه های پایین به شکل مجزا و یا به شکل تلفیقی می شود به منظور پایدارسازی گودها به کار گرفته شود که صورت زیر می باشد:
۱. نیلینگ یاسیستم انکراژ میخکوبی (Nailing)
۲. سیستمانکراژ یا مهار کششی (Anchorage)
۳. مهار فشاری (Strut)
۴. ساخت سازه از بالا به پایین (Top-Down Construction)
.
در هر کدام از شیوه های یاد شده بالا بنا بر به موارد طراحی شده ، نشانه هایی به عنوان دیوار حائل می شود وجود داشته باشد.
این نشانه ها می شود دیوار دیافراگمی، شمع های مماسی بتنی، ستون های جت گروتینگ و اختلاط عمقی، شمع های نگهبان فلزی، سپر یا المان های همانند هم باشد.
.
شایان ذکر است که در شیوه سیستم انکراژ میخکوبی اصولا از یک لایه بتن پاششی (شاتکریت) به برای پوشش دهنده استفاده می گردد.
دیوارهای مختلف نگهبان هر یک دارای مزایا و محدودیت های ویژه ای است که بنا بر پروژه های می توان از هر یک یا تلفیق آنها به کار گرفته شود.
علاوه بر اصول فنی – اجرایی، مقایسه نسبی از هزینه اجرای دیوار مابین آنها به شیوه های متفاوت بر حسب عمق گودبرداری ارائه می گردد.
.
میخ کوبی دیواره ها یا نیلینگ بدین معناست که تسلیح برجای توده خاک موجود با نصب شدن میلگرد های فولادی (Nails) در فاصله های نزدیک به هم در یک سطح شیبدار و یا اینکه در محل گودبرداری به شکل قائم و با اجرای از بالا به پایین (Top Down Construction) صورت می گیرد.
.
میلگردهای اغلب داخل گمانه هایی که در دیواره خاکی قرار داده می شوند که برای جلوگیری نمودن از خوردگی میلگرد ها و منتقل نمودن بهتر و عالی تر نیروها مابین خاک و میلگرد به وسیله ای دوغاب سیماناشباع می شود.
شیوه نیلینگ یک مقطعع مسلح پایدار به وجود می آورد که قابلیت نگهداری خاک پشت خود را هم دارد.
.
شیوه نیلینگ در سال ۱۹۶۰ میلادی برای نخستین بار مورد بحث و بررسی قرار داده شد.
این شیوه بر اساس شیوه های سیستم(سیستم انکراژ) مهاربندی و پیچ نمودن سنگ ها است.
.
نخستین بار این سیستم پایدارسازی (سیتم انکراژ)به منظور حفر تونلی در استرالیا در سال ۱۹۶۰ به کار گرفته شد.
در این تونل به منظور پایدارسازی از آرماتور، تزریق دوغاب سیمان و شاتکریت به کار گرفته می شود. با گذشت زمان و سپری شدن چندین سال هم به مرور این تکنیک در سطوح جهان گسترش پیدا نمود.
در ایران همچنین به کارگیری از شیوه نیلینگ در سال های اخیر توسعه فراوانی بافته است و یکی از پر استفاده ترین شیوه ها به خصوص در تولید و ساز های شهری می باشد.
.
از نظر اصول علمی مطرح در مهندسی ژئوتکنیک، شیوهو روش نیلینگ به شکل مقاوم عمل می نمیاید و همچنین نتایج خود را از راه اندرکنش خاک – میلگرد حاصل از به وجود آمدن تغییر فرم در خاک اعمال می کند.
به همین دلیل به کارگیری از سیستم نیلینگ ( سیستم انکراژ )در موقعیت هایی که حساسیت به تغییرمکان های ناشی از گودبرداری بالا و فروان می باشدو یا در مجاورت سازه های حساس، قدیمی و فرسوده واقع هستند.
و یا شامل خاک های نرم و متوسط به نظر سختی و مقاومت هستند، به شکل کلی توصیه نمی شود.