۳۱ ۹۰ ۲۹۶ ۰۹۱۲ - ۲۴ ۹۰ ۶۴۹ ۰۹۰۲ - ۷۵ ۶۷ ۲۵ ۳۶ ۰۲۱
فهرست

 عایق کاری حرارتی ساختمان

بهترین عایق حرارتی ساختمانی را از ما خرید نماید و انجام پروژه های عایق کاری حرارتی ساختمان  خود را به ما بسپارید و فروش ما به سراسر نقاط کشور می باشد و هیچ محدودیتی در زمینه خرید و ارسال از جانب ما وجود ندارد.

.

عایق الاستومری رولی با روکش آلومینیوم pa-flex

خرید عایق الاستومری رولی ترک

عایق الاستومری شانه تخم مرغی K-FLEX

عایق الاستومری لوله ای K-FLEX

عایق الاستومری لوله ای pa-flex

عایق الاستومری لوله ای با روکش آلومینیوم 130 میکرون مسلح k-flex

عایق الاستومری لوله ای با روکش آلومینیوم 130 میکرون مسلح pa-flex

نوار درزگیر آلومینیومی عایق الاستومری

نوار درزگیر فومی عایق الاستومری

چسب مایع عایق الاستومری

عایق الاستومری رولی پشت چسبدار pa-flex

عایق الاستومری رولی پشت چسبدار K-FLEX

.

دفتر مرکزی:     02136256775

آقای حیدری:  31 90 296 0912

خانم هزاوه:     24 90 649 0902

.

 

امروزه در ساخت ساختمان ها رعایت مبحث 19 به یکی از اصول اصلی برای عایق کاری حرارتی ساختمان می باشد.

برای عایق کاری برودت و حرارت یک ساختمان باید به نکات زیر توجه کرد:

  1. محل مورد نظر بازدید کارشناسی شود
  2. عایق مناسب با شرایط محل مورد نظر انتخاب شود.
  3. اجرای عملیات عایق کاری توسط تیم مجرب طبق اصول انجام شود.

رعایت این نکات در موقع عایق کاری برودت و حرارت ساختمان بر نتیجه و ثمر بخش بودن عایق کاری حرارتی تأثیر بسیار دارد.

چند نکته مهم که در موقع اجرای عایق کاری که باید به آنها توجه شود:

اگر قصد داریم ساختمان را با پشم سنگ یا الیاف سرامیک عایق کاری کنیم لازم است بدانیم که اگر محل مورد نظر همواره مرطوب است یا در مجاورت نم و … قرار دارد قبل از نصب عایق حرارتی پشم سنگ یا عایق حرارتی الیاف سرامیک ابتدا یک لایه ضد رطوبت روی محل مورد نظر نصب گردد بعد عملیات عایق کاری اجرا شود. ( وجود رطوبت تقریبا با عایق حرارتی الاستومری و عایق حرارتی پلی یورتان سازگار است. )

چند نکته درباره اجرای عایق کاری :

_ در محیط های نم دار نباید بین عایق حرارتی و نم بند ( ضد رطوبت ) فاصله بوجود بیاید.

_ اگر نیاز است که از چند لایه عایق حرارتی استفاده شود باید دقت کرد تمام لایه های عایق ها بر هم عمود باشند.

_ در مکان های قابل اشتعال باید از عایق های حرارتی غیر قابل اشتعال استفاده کرد. در صورت نیاز می توان سطح عایق ها را با مواد ضد حریق آغشته کرد.

_ موقع نصب عایق های حرارتی مانند عایق های پتویی , قطعه ای , فله ای و … نباید فشرده شود تا از ویژگی های حرارتی آن کاسته نشود.

_ موقع اجرای عایق حرارتی فله ای سطح عایق کاری شده تا جایی که امکان پذیر است صاف باشد و ضخامت یک دستی داشته باشد.

_ در مکان هایی که رطوبت و بخار زیاد است باید سطح مجاور عایق حرارتی به خوبی تهویه شود تا سطح عایق ها آب جمع نشود.

عایق کاری حرارتی دیوار های زیر زمین ( منفی ):

دیوار زیر زمین باید از دو طرف عایق کاری شود تا بهترین نتیجه حاصل گردد.

اجرای عملیات عایق کاری دیوار ها از بیرون راحت تر است و کار سریع پیش می رود.

این کار باعث می شود تا دیوار ها در زمستان یخ نزنند.

روش کار هم به این صورت است که سطح روی دیوار را با سیمان کاری صاف و یک دست کرده و پس از اجرای عایق کاری روی دیوار اون قسمت هایی که از سطح زمین بیرون هستند را برای این که در برابر آتش سوزی و ضربه مقاوم باشند.

باید رابیس بندی کرد و روی آن را با انجام سیمان کاری محکم کرد.

برای این که از نفوذ رطوبت از بالا هم جلوگیری شود. از بالا با ورق های فلزی گالوانیزه برجستگی های عایق را باید پوشیده شود.

موقع عملیات عایق کاری لبه پائین عایق در انتهای دیوار قرار می گیرد و روی آن را باخاک می پوشانیم.

اگر عایق کاری دیوار ها راندمان بهتری داشته باشد. لازم است که لبه بالا هم تا روی بام ادامه داشته باشد و کمی از عایق روی دیوار روی پشت بام برگردانده شود. در این صورت از نفوذ آب بین دیوار و عایق بهتر جلوگیری می شود.

پس از اتمام عملیات عایق کاری رطوبتی زیر زمین ( عایق کاری رطوبتی بیرون زیر زمین ) بهتر است عملیات عایق کاری رطوبتی داخل زیر زمین نیز انجام شود.

در مناطق سرد سیر پس از اتمام عملیات عایق کاری رطوبتی بهتر است داخل زیر زمین را یک دست عایق کاری حرارتی انجام داد.

در صورتی که قسمت های بالای دیوار زیر زمین را عایق کاری حرارتی انجام دهید.

انرژی از قسمت پائین دیوار هدر خواهد رفت. به عبارتی دیگر زمانی زیرزمین را عایق کاری حرارتی کرده اید که عایق حرارتی شما تمام ارتفاع دیوار های زیر زمین را پوشانده باشد.

نم بند چیست ؟

نم بند به عملیاتی گفته میشود روی قسمتی از ساختمان انجام می شود تا در برابر نفوذ نم و رطوبت عایق شود.

زمانی که شما قصد دارید دیوار زیر زمین را فقط عایق کاری حرارتی نمائید. بهتر است قبل از اجرای عایق کاری حرارتی دیوار را با نم بند عایق کاری کرد. نم بند می تواند یک ورق نازک پلی اتیلن و یا پوشش های متعارف دیگر باشد.

نکته مهم :

موقع نم بندی رعایت این نکته ضروری است که کف کار شما نباید از تراز کف ساختمان بالاتر قرار بگیرد.

لازم است کمی از تراز کف ساختمان پائین تر قرار بگیرد تا راه گریزی برای آبی که به اجبار محبوس شده فراهم شود البته می توان آب محبوس شده پشت نم بند را به طرف فاضلاب هدایت کرد.

در صورت محبوس ماندن آب پشت نم بند احتمال یخ زدگی در سرمای زمستان وجود دارد.

عایق کردن کف زیر زمین :

 

 کف زیرزمین و طبقه همکف در قسمت وسط آن ها معمولا نیازی به عایق کاری حرارتی ندارد، اما در برخی شهر های شمالی نیاز است که نسبت به رطوبت و نم عایق کاری انجام شود.

در صورت لزوم عایق کاری حرارتی کف نیز مانند عایق کاری دیوارها انجام می شود. عایق کاری حرارتی کف طبقاتی که از زیر در معرض هوا قرار دارند با مصالحی مانند پشم معدنی (پشم سنگ و پشم سرباره) انجام می شود. اگر بخواهیم در عایق کاری کف از لایه نم بند استفاده کنیم، این لایه باید به سمت کف ساختمان باشد یعنی در قسمت گرم عایق قرار گیرد. سمتی از عایق که در معرض دید قرار دارد با موادی مانند تورسیمی یا رابیتس پوشانده می شود و سپس روی آن با گچ و یا سیمان پوشانده می شود.

عایق کاری دیوارهای ساختمان

بهترین راه برای عایق کاری دیوارهای خارجی ساختمان، ساختن دیوار بصورت دو لایه با ایجاد فاصله ی هوایی بین آن است و برای جلوگیری از پل زدن گرما (پل حرارتی) بین دو لایه باید از عایق های حرارتی استفاده کرد.
فاصله ی بین دو لایه ممکن است با هوا پر شود که در این صورت فاصله ی بهینه بین 2 تا 5 سانتیمتر است. برای داشتن راندمان حرارتی بهتر می توان فاصله بین دو لایه را با عایق حرارتی پر کرد. عرض عایق حرارتی استفاده شده باید بیشتر از فاصله ی بین دو لایه دیوار باشد تا در هنگام نصب فضای بین دو لایه دیوار بطور کامل با عایق حرارتی پر شود.
دو روش دیگر عایق کاری حرارتی دیوارهای خارجی، عایق کاری از بیرون ساختمان و عایق کاری از درون ساختمان است. از عایق حرارتی تخته ای صلب می توان برای عایق کاری دیوارها از بیرون ساختمان استفاده کرد و بر روی آن نما را اجرا کرد. این نماسازی می تواند یک تیغه ی آجری یا بلوک نمادار، تورسیمی به همراه اندود سیمانی باشد. بین عایق حرارتی و نمای ساختمان باید فاصله هوایی حدود 2.5 سانتیمتر ایجاد شود.
قبل از عایق کاری حرارتی از داخل ساختمان باید مطمئن شد که تمام تاسیسات ساختمان مانند سیم ها، کلید ها و پریزهای برق، لوله ها در جای خود نصب و عایق کاری شده باشند، زیرا ممکن است هوا بتواند از محل کلید و پریزها به داخل ساختمان نفوذ کنند و یا لوله ها به دلیل عایق کاری نشدن در اثر یخ زدگی بترکند.
درزها و شکاف های اطراف پنجره ها و درب های خارجی باید بطور کامل با استفاده از مواد عایق حرارتی، درزگیری شوند تا امکان نفوذ هوا وجود نداشته باشد.
بعد از عایق کاری حرارتی از درون ساختمان می توان روی آن را با تخته گچی یا تور سیمی با اندود سیمان پوشاند و روی آن را تزئین کرد.

عایق کاری حرارتی سقف و بام ساختمان

عایق کاری حرارتی بام ساختمان ها ممکن است به سه روش انجام شود که این بستگی به نوع بام دارد:
– بام های تخت و یا با شیب کم
– بام ها با شیب زیاد که شیب آن ها از زیر سقف نیز دیده می شود.
– بام های شیبدار که زیر آن ها سقف دو پوشه با فضای زیر شیروانی وجود دارد.

در عایق کاری حرارتی بام های تخت و یا با شیب کم از عایق تخته ای صلب استفاده می شود که این عایق ها به همراه لایه ای نم بند بر روی بام ساختمان اجرا می شوند. عایق کاری حرارتی بام های شیبدار که شیب آن ها از درون ساختمان نیز مشخص است می توان از همین روش استفاده کرد. روش دیگر عایق کاری حرارتی این بام ها استفاده از قطعات صلب عایق حرارتی بین تیرچه ها است، در این حالت فاصله هوایی بین بام‌پوش و عایق به منظور تهویه، پیش‌بینی شده و روی عایق از زیر سقف نیز با مصالحی نظیر تخته گچی یا توری اندود پوشانده می‌شود.
در عایق کاری زیرشیروانی ها، عایق جرارتی در سقف کاذب و بین تیرچه های آن اجرا می شود. از انواع عایق های حرارتی مانند عایق های تخته ای، پتویی و فله ای خام می توان در عایق کاری این سقف ها استفاده کرد. چنانچه از لایه نم بند در عایق کاری سقف زیر شیروانی استفاده شود، این لایه باید در زیر و به سمت داخل (طرف گرم) ساختمان نصب شود. عایق حرارتی سقف باید تا روی دیوارهای خارجی امتداد داشته باشد اما باید دقت شود که مسیر عبور دودکشها، کانال های تهویه، لوله های های تاسیسات و از این قبیل مکان ها مسدود نشود. انتهای عایق های حرارتی باید محکم به هم فشرده شوند، بطوری که عایق یکپارچه ای ایجاد شود. در مکان های نصب چراغ سقفی توکار در سقف کاذب، تا فاصله ای 75 سانتیمتری اطراف را نباید عایق کاری حرارتی کرد، زیرا افزایش دمای اطراف چراغ ممکن است باعث ایجاد آتش سوزی شود. محل اطراف چراغ که عایق کاری حرارتی نشده با مصالحی مانند تخته گچی پوشانده می شود و سپس اطراف آن ها عایق کاری حرارتی می شوند. در اطراف دودکش ها نیز باید از موادی برای عایق کاری استفاده کرد که آتش نگیرند.
پس از پایان عایق کاری حرارتی سقف و دیوارها باید در محل لبه های افقی و یا مورب و کناره های قائم با قرار دادن تخته های از چوب، تخته لایه ای، فیبر و یا مقوا، عایق حرارتی را در بین تیرچه ها پوشاند، این علاوه بر اینکه باعث محکم شدن و عدم جابجایی عایق حرارتی می شود، بلکه این اطمینان را به وجود می آید که عایق حرارتی مانعی بر سر راه تهویه فضای بالایی سقف کاذب ایجاد نمی کند.

عایق کاری حرارتی در و پنجره ها

پنجره ها و درهای خارجی باید کاملا درز بندی شوند. در مناطق دارای آب و هوای بسیار گرم و یا بسیار سرد که سرمایش و گرمایش خانه ها بسیار پر هزینه است، توصیه می شود از پنجره با شیشه های دو جداره و یا سه جداره استفاده شود. این پنجره ها علاوه بر اینکه مانع از اتلاف حرارت می شوند، به عنوان عایق صوتی نیز عمل می کنند و همزمان باعث ایجاد آسایش حرارت و صوتی می شوند. نصب دو درب ورودی با فاصله مناسب به جای یک درب ورودی نیز توصیه می شود. همچنین در این مناطق آب و هوایی باید سعی کرد که حداقل بازشوها در ساختمان نصب شود.

تاثیر عایق کاری حرارتی بر کاهش بار حرارتی ساختمان

در بسیاری از کشورهای جهان، قوانین ساخت و ساز حداقل هایی را برای عایق کاری ساختمان تعیین می کند. طبق این قوانین سازندگان ملزم به عایق کاری ساختمان می باشند. اما بهتر است بدانیم که واقعا عایق کاری چه تاثیری بر میزان انرژی مصرفی در یک ساختمان دارد و آیا از نظر اقتصادی مقرون به صرفه می باشد. از همین جهت میزان مصرف انرژی در یک ساختمان در حالت عایق کاری و بدون عایق حرارتی را با هم مقایسه می کنیم.

تعریف عایق حرارتی و انواع آن

بطور کلی عایق حرارتی به موادی گفته می شود که مانع از انتقال گرما از یک محیط به محیط دیگر می شود و میزان اتلاف حرارت را به طور قابل توجهی کاهش می دهند.
مواد عایقی که در ساختمان استفاده می شوند بطور کلی به پنج دسته تقسیم می شوند:
– عایق های حرارتی و برودتی
– عایق های صوتی
– عایق های ضد حریق
– عایق های رطوبتی
– عایق های الکتریکی
البته در کاهش اتلاف حرارت از ساختمان، تنها عایق های حرارتی و برودتی نقش دارند. عایق های حرارتی نیز بنا به مکانی که قرار است از آن ها استفاده شود به انواع و اشکال مختلفی تقسیم می شوند، مانند عایق های خام فله ای،عایق های پتویی، عایق های تخته ای، عایق های لحافی و عایق لوله ای.

ویژگی های عایق حرارتی

مهم ترین ویژگی یک عایق حرارتی، میزان مقاومت آن در برابر انتقال حرارت R (معکوس ضریب انتقال حرارت) می باشد. هر چقدر که فاکتور R یک عایق حرارتی بیشتر باشد، عایق بهتری حساب می شود و عملکرد بالاتری دارد. البته پارامترها و ویژگی های دیگری نیز هست که در انتخاب نوع عایق حرارتی و مناسب بودن آن در عایق کاری نقش دارند.
مهمترین این ویژگی ها پایداری عایق حرارتی، دانسیته، قمیت، تاثیراتی که عایق بر سلامت افراد و محیط زیست می گذارد و میزان متصاعد شدن مواد سمی در شرایط مختلف از جمله در زمان حریق.
خصوصیات شیمیایی و مکانیکی نیز فاکتورهای دیگری هستند که تاثیرات به سزایی بر عملکرد عایق حرارتی می گذارند.

در مثال زیر ساختمانی در نظر گرفته شده است که زیربنای آن کمتر از 1000 متر مربع می باشد.
ساختمان مورد بررسی در یک شهر بزرگ مانند تهران است.
از نور خورشید بهره مند می شود.
انرژی مورد نیاز آن از منابع غیر برقی تامین می شود.
نسبت سطح پوسته خارجی نور گذر به زیر بنا مفید 10 می باشد.
از سیستم های نوین تهویه در آن استفاده شده است.
بطور مدام از ساختمان استفاده می شود.
طبق پیوست 5 مقررات ملی این ساختمان از گروه ساختمان های 2 شناخته می شود.
ضریب مطلوب انتقال حرارت طبق جدول شماره 2 فصل سوم مقررات ملی ساختمان در نظر گرفته شده است.

در جدول زیر میزان ضریب انتقال حرارت اجزاء ساختمان بدون عایق حرارتی و با عایق حرارتی، طبق مقررات ملی ساختمان، بیان شده است.

rockwool home thermal insulation 758

پرسش و پاسخ و دیدگاه کاربران

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها